Wat is krijtverf?

Flamant paint Flamant paint

 

 

Krijtverf is een speciale, natuurlijke verfsoort met unieke eigenschappen waarmee je een mooie fluweelachtige matte afwerking krijgt. Deze krijtverf wordt vaak gebruikt om houten oppervlakken te verven zoals houten stoelen, tafels, kasten en andere meubels. Krijtverf moet niet verward worden met kalkverf, dit zijn twee totaal andere soorten van verf: kalkverf zorgt voor een niet egaal oppervlak, terwijl je met krijtverf een mooie egale en matte afwerking krijgt. Daarnaast kan het makkelijk aangebracht worden met een kwast of roller, dus het is toepasbaar op veel ondergronden.

Krijtverf aanbrengen
De verf kun je eenvoudig met een roller of een gewone kwast aanbrengen. Het om het authentieke krijteffect te krijgen  aan te raden om een langharige kwast te gebruiken zodat het krijt effect van de verf nog beter te zien is. Als de verf niet verdund wordt, dan ontstaat er nog een extra warme uitstraling op de oppervlakte die uniek voor deze verfsoort is. De verf is heel flexibel en lijkt qua ondergrond op gewone veelgebruikte verfsoorten zoals latex van bijvoorbeeld de Gamma of Karwei.

Echte krijtverf is dus geen latex maar een verf met natuurlijke kleurpigmenten een verschil dat je duidelijk terug kunt zien wanneer je het hebt aangebracht. De verf kan trouwens op verschillende materialen worden aangebracht zoals hout, behang, baksteen, beton en cement, aluminium en pleisterwerk.

Krijtverf kopen?

De krijtverf kun je online kopen via www.krijtverfonline.nl maar natuurlijk ook gewoon bij ons in de winkel. Op verschillende wanden en meubelen zijn de verven gebruikt dus je kunt een goed idee krijgen van wat het eindresultaat kan zijn.

Wij werken met handgeschilderde kleurstalen en vertegenwoordigen een groot aantal gerenommeerde merken zoals; Painting the Past, Pure and Original, Carte Colori, Wonen Landelijke Stijl, Flamant Paint Collection en PTMD Paint.