Kalei verf, gevelverf

Pure and Original Gevelverven Pure and Original Gevelverven

Kalei verf, gevel verf

 Wat is eigenlijk  kaleiverf?

Kaleiverf houdt het midden tussen pleisteren en verven. Het is een oude techniek die al honderden jaren wordt toegepast. Tegenwoordig veel bij restauraties, maar het zal ook in nieuwbouw mooie resultaten geven. Ik werk zelf graag met Pure & Original en die levert twee soorten kalei: de Quartz kalei, waarin quartz is verwerkt en de Calx kalei, die glad en kalkmat is.
De kalei is klaar voor gebruik, dus geen geknoei met water of pigmenten. Het beste is de gevel eerst te reinigen en te ontmossen en losse delen te verwijderen. 1 laag fixeer, Pure & Original wallfix. Ik heb de showroom in Schoorl met een Quartz kalei geverfd, in de kleur Slate Grey en de boerderij ernaast in de kleur River Silt. Best wel spannend van een baksteen naar een kleur want je krijgt het er niet zomaar meer af. Na de eerste drie streken wisten we al…dit wordt super! Het zit er nu al een aantal jaar op en het verveeld nog steeds niet. Ik ben best wel in voor veranderingen en dat zou op zicht dan ook geen probleem zijn want de kalei is ontzettend makkelijk aan te brengen. Ik zou er dus zo weer met een andere kleur over heen kunnen maar deze kleuren vind ik nog steeds erg mooi.

Meer over kaleiverven en kaleiverf bestellen? klik hier : http://krijtverfonline.nl/bestel-online/pure–original/calx-kalei-gevelverf/index.php

SONY DSC       bf6371c32bd47ff9b75d9510eaabcff5

Wat zijn de kenmerken van kalei?
de specifieke kenmerken van kalei verf zijn:
– kleurvast (geen verkleuring bij vocht)

– met anti groen systeem
– zeer gemakkelijk verwerkbaar
– 10 jaar systeem
– ademend
– geen vergeling, zeer lichtvast
– water en alkali bestendigheid uiterst hoog

en omdat ik graag met de Pure&Original kaleiverven werk: verkrijgbaar in alle Pure & Original kleuren!

Geschiedenis van Kaleiverf:

 

Historisch gezien leerden we de techniek, kaleien, vooral kennen door de landbouwers. Elk jaar rond Pasen kalkten deze hun stallen wit om zo de muren te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Zij gebruikten eigenlijk een soort kalkverf maar na enkele jaren ontstond hierdoor een soort zuivere kalkpleister van enkele mm’s dik. Zo ontstond het typisch kalei-effect op esthetisch gebied. Dit effect willen we nu natuurlijk in een keer hebben. Daarom voegt men een vulstof, zoals zandkorrels, toe om het kalei effect direct te krijgen..

De uitstraling van kaleiverf

Op de gevel(stenen) zorgt de kalei voor een schemerig effect, dit door een pleisterlaag van enkele mm’s. Daarbij onstaat door de blokborstel ook het strepeneffect. Kalei geeft een mooi en rustiek uitzicht, hierdoor is deze techniek dezer dagen zeer populair in de restauratiewereld.

SONY DSC    046245514888f772872d166e5febeaa0

Voordelen van kalei:

Dit is misschien wel het belangrijkste aspect van een kalei. Deze zorgt namelijk voor goede bescherming van de gevel tegen de weersomstandigheden zoals slagregen. Daarnaast is een kalei zeer damp open. Doordat het om een vrij dunne pleister gaat, kunnen zouten relatief vrij gemakkelijk door de kalei migreren. Dit zorgt als geheel voor een goede muurhuishouding!

Een gevel kaleien heeft dus als voordeel dat het de gevel tegen tal van weersomstandigheden beschermt.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? klik hier voor de webshop met kleuren en prijzen:  http://krijtverfonline.nl/bestel-online/pure–original/calx-kalei-gevelverf/index.php

Voor meer persoonlijke informatie kun je me natuurlijk altijd contacten, ik leg je met alle plezier alles over kaleien uit en kan je ook de resultaten laten zien van de verschillende soorten.

Quartzkalei, Calx Kalei en Gladde kalei.