Carte Colori Krijtverf

Carte Colori verven Carte Colori verven

Carte Colori krijtverf 

Carte Colori krijtverf is een hoogwaardige muurverf op waterbasis ontwikkeld volgens de laatste, meest duurzame en milieuvriendelijke technieken.

Het uiterlijk is een zeer matte poederige muurverf met een kalkmatte uitstraling, maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen kalkverf. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.

Schoonmaken

Voordat je gaat beginnen moet je de wand wel voorbehandelen; Het te schilderen oppervlak moet schoon, droog en stof en vet vrij te zijn. Het is niet het leukste klusje maar een goede voorbereiding is belangrijk om tot een goed eindresultaat te komen. Je moet dus alle losse schilferige oude verflagen verwijderen. Reeds geschilderde muren moet je grondig reinigen met schoon water. Ik heb ben ooit de muren van mijn keuken gaan verven zonder schoon te maken….Op het moment dat de kozijnen afgeplakt werden was er nog niets aan de hand. Totdat  de tape er later voorzichtig afgehaald werd… kwam toch de muurverf mee. Dit is mij jaren geleden overkomen maar dat de wanden van een keuken vettig kunnen zijn zal ik dus nooit meer vergeten.

Carte Colori Krijtverf aanbrengen

De verf kan gemakkelijk worden aangebracht met de kwast, roller of spray. Je kunt de verf verdunnen met 10% water maar dat is niet perse nodig. Twee lagen verf aanbrengen geeft een mooi resultaat!

Als je het gereedschap meteen na gebruik reinigt met schoon water kun je later altijd makkelijk weer de kwasten, rollers etc. oppakken. De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Maar zeker overschilderbaar na 6-8 uur. De krijtverf is afwasbaar, eventuele vlekken kun je het beste direct reinigen met een zachte doek en met een zacht schoonmaakmiddel.

Vlekken van bleekmiddel of meer agressieve vervuiling zijn wel moeilijk te verwijderen. Dus pas daar extra mee op.  Onder normale omstandigheden is de verf na 10-14 dagen afwasbaar.

Hou er wel rekening mee dat bij donkere kleuren er na het reinigen strepen kunnen achterblijven.

Carte Colori krijtverf bewaren

Ik bewaar zelf de verf in een gesloten verpakking op een donkere koele vorstvrije plaats. Een schone glazen pot is hiervoor ook erg handig.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd contacten via info@krijtverfonline.nl

Voor  meer informatie over de krijtverf van carte Colori kun je hier klikken >

Veel succes!

Cheyenne di Alma