Krijtverf op Hout

Matte krijtverf op hout Na de twee laagjes krijtverf op hout

Krijtverf op Hout

 

Krijtverf is goed op hout te gebruiken. Als je er nooit eerder mee gewerkt hebt is het een idee om misschien te beginnen met bijvoorbeeld een spiegel.

Je merkt direct al hoe makkelijk het werken met krijtverf is. Wij hadden een spiegel staan in een heel vreemd kleurtje groen. Om de spiegel wat op te pimpen is het hout stof en vetvrij gemaakt en na dat gedaan te hebben is de krijtverf er zonder grondverf op aangebracht. Er is niet al te netjes geverfd want we willen natuurlijk wel wat “krijtstrepen” terug zien op de spiegel. Ik heb de eerste laag in grijs geverfd maar bij nader inzien wilde ik toch liever een wat lichte spiegel. waarschijnlijk omdat het voorjaar in aantocht is en wat frisse tinten dan altijd leuk zijn in het interieur. Daarbij, mocht ik het zat zijn die lichte kleur dan is de spiegel ook zo weer in een andere kleur geverfd. De verven zijn op  waterbasis dus supersnel droog!

De spiegel hieronder is geverfd met een krijtverf van Painting the Past.

 

 

Voor meubelen en accessoires die niet intensief gebruikt worden zoals dus een spiegel kun je een matte krijtlak gebruiken. Wil je graag de deuren, kozijnen, keukenkastjes, eettafel, salontafel etc. met krijtverf behandelen dan kun je beter een “Eggshell” gebruiken. Deze is wat meer gesloten van structuur  en daardoor makkelijk schoon te maken.

De Eggshell heeft een “eierschaal” glans dus heeft evengoed nog een mooie authentieke uitstraling…op de balie hebben wij een Eggshell verf gebruikt en bijna niemand ziet het verschil met de matte variant.

De spiegel heeft na de witte krijtverf een laagje Paste Wax in de kleur Taupe gekregen maar voor een wat meer verweerde look ook nog een laagje met Paste Wax in de kleur Carbon.

 

Wil je de krijtverven bestellen? Kijk dan op : http://krijtverfonline.nl/bestel-online/painting-the-past/index.php