Quartz Kalei van Pure&Original

Na wat kleine tips over het aanbrengen van de Quartz Kalei Flannel Grey Pure &and Original

 

 

Quartz Kalei van Pure and Original

Een paar weken geleden liep ik met mijn paard door Schoorl en bij een prachtige villa in aanbouw bleef Donna stilstaan. Er werd hard gewerkt in en om het huis. Mijn paard ziet meteen dat er veranderingen zijn en wil dan nog wel eens stil blijven staan. In dit geval wekte dit de interesse van de eigenaren van het pand. Het gesprek kwam dus ook op de royale inrit want Donna vond de diepte van de inrit toch wel erg spannend. Het is een inrit van beton en de bedoeling was door middel van een speciale wassing een mooiere “beton” look te creëren. Door de vorige schilder was dit niet helemaal naar wens aangebracht…

 

de paardjes van Di Alma

 

Kalei

Ik opperde om  een Kalei van Pure and Original te gebruiken. Een Quartz Kalei zou mooi zijn omdat hier een kleine korrel in verwerkt is wat er voor zorgt dat kleine oneffenheden in het beton minder zichtbaar zijn. Op onze eigen woning en op de muren van de showroom heb ik ook een Quartz Kalei gebruikt dus ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat dit absoluut een mooi resultaat geeft. Na een paar weken stond de bewoonster in de winkel en was dus toch naar aanleiding van mijn enthousiaste verhaal over de resultaten van de Kalei verf naar de showroom gekomen.

Na de vierkante meters te hebben doorgegeven zou dat uitkomen op drie emmers Quartz Kalei in de kleur Flannel Grey. 48 uur later was de verf al binnen en kon de schilder aan de gang.

 

Flannel Grey van Pure and Original
Flannel Grey van Pure and Original

De verf is makkelijk en snel aan te brengen met een goede blokkwast. Na een paar kleine aanwijzingen waren de wanden binnen een dag in de Quartz Kalei Flannel Grey gezet.

De schilder zette de bovenkant en onderkant van de wanden horizontaal aan terwijl het gedeelte daartussen verticaal werd aangebracht. dat is niet zo mooi dus daar moest een tweede laagje over heen.

Het weer was ook gunstig, zo’n 18 graden. Een mooi voorjaarszonnetje maakten het werken met de Kalei tot een makkelijk klusje buitenshuis met een prachtig eindresultaat!

Quartz Kalei
Na wat kleine tips over het aanbrengen van de Quartz Kalei Flannel Grey Pure &and Original
DSC_0003
Mooi is het om de Quartz kalei in dit geval om verticaal aan te brengen. Hier is de Quartz kalei Flannel Grey gebruikt.
DSC_0015
Ook bij een moderne woning is de kalei perfect toe te passen!

 

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van kaleiverf?

Neem dan contact met mij op, per mail: info@krijtverfonline.nl

of telefonisch; 072 5641672

Langskomen kan natuurlijk ook, kijk op de web-site voor de openingstijden! www.krijtverfonline.nl

Graag tot ziens,

Paint & Decorations