Carte Colori Gritti Krijtverf

Carte Colori Gritti Krijtverf

Veel verf wordt online gekocht maar met enige regelmaat komen er toch mensen naar de showroom voor een persoonlijk kleuradvies.

Vandaag heeft Esther aan een mooi project kunnen werken.  Een royale woonkamer en een prachtige keuken. Als uitgangspunt is er een deurtje van de keuken mee genomen wat het natuurlijk dan een stuk makkelijker maakt om er een mooie kleur bij te zoeken.

De vraag is dan natuurlijk ook; wat gaan we gebruiken in de keuken? Krijtverf is mat, egaal dekkend en kalk verf geeft een “streperig” effect. Of “wolkerig” maar dat is net hoe je het aanbrengt. Als het nodig is kun je de krijtverf met lauw water afnemen wat niet het geval is bij kalk verf. Mocht je toch heel graag kalk verf in de keuken willen gebruiken (wat ik me zeker kan voorstellen want het ziet er super mooi uit!) dan kun je nadat de kalk verf is aangebracht hier een supermatte sealer over heen aanbrengen. Dit moet je dan wel heel dun aanbrengen want als je er in een keer een te dikke laag op aanbrengt dan kan het wit  uitslaan.

De kleur van het kastdeurtje hebben we naast de verschillende handgeschilderde kleurstalen gehouden en omdat het vandaag zulk mooi weer is hebben we ook alles even buiten neer gelegd.

De kleuren zien er dan net weer even anders uit dan in de showroom met al dat kunstlicht. Sowieso zul je merken dat wanneer je met krijt- of kalkverf werkt de kleuren onder invloed van het daglicht oftewel de lichtinval van je woning er steeds net even anders kunnen uitzien. Ik vind dat persoonlijk erg mooi.

Gekozen is voor de kleur Gritti van Carte Colori voor in de keuken.     De verf is op voorraad dus we kunnen direct beginnen!

 

Kleurstalen      Carte Colori  Esther