Designers Guild Linnen

 

Designers Guild Linnen

Ik werk zelf heel graag met krijt- en kalkverven. Vooral kalk verf is prachtig om mee te werken en het staat bekent om zijn subtiele kleurnuances.

Door de licht inval geeft het je ruimte steeds weer een klein kleurverschil wat een mooi speels effect geeft. In combinatie met kalk verf is linnen een prachtige stof die gewaardeerd wordt door de lichte glansgraad en de fijne open structuur.

 kalkverf-kleur-Potato-Skin-met-dank-aan-Alie-Roth_1381161475-van-PureandOriginal

 

Soms geeft het zelfs een wat stoer, ruig uiterlijk. In de afgelopen jaren is linnen behoorlijk in populariteit gestegen zowel in de mode als op interieur gebied juist door de zachtheid en het verkoelend vermogen.

Dat de stof zo enorm veelzijdig is zou misschien natuurlijk ook wel een reden kunnen zijn.

Bij Designers Guild houden ze van linnen met al deze mooie eigenschappen. Van de Brera Fabric collectie voor gordijnen, blinds  tot brede voiles, beddengoed, kussens, plaids etc.

Het is een fantastisch textiel om de meest kleurrijke en ingewikkelde patronen op af te drukken wat natuurlijk heel herkenbaar is als de stijl van Designers Guild.

Mocht je toch wat meer voor de sobere naturel tinten gaan dan kun je van wit naar grijstinten, beige tot zwart…ook hier heeft Designers Guild de mooiste combinaties bij elkaar gezocht.

Een mooi contrast is het als je linnen met zijde of fluweel combineert, het geeft net dat beetje extra aan je interieur!

 

Linnen

De vezels van het vlas worden gescheiden van het stro. Korte vezels (de touwvezels of lokken) worden gebruikt voor het spinnen van touw en grove garens; de fijne, lange vezels (het lint) leveren uiteindelijk het fijnste linnengaren op.

Flachsstroh_Garn_Vlies_und_Seil

Heel herkenbaar van linnen is dat je in de stof kleine onregelmatigheden ziet. Dit geeft juist wat extra charme aan het product. Net als dat kalk verf niet glad en egaal is,  is de linnen dat ook niet.

 

imagesQ3Q6VNUT

Gordijnen, lampenkappen, kussens banken, stoelen, beddengoed, kortom een prachtig product om mee te werken.

krijtverfonline.nl is een onderdeel van Di Alma en om je inspiratie op te laten doen hebben wij besloten om de collecties van Designers Guild  toe te voegen op de webshop van krijtverfonline.nl . Wij zijn nu druk bezig een selectie te maken van de mooiste producten en zodra deze online staan kun je ze natuurlijk snel en makkelijk online bestellen!

In de showroom hebben wij stalenboeken liggen met de mooiste linnens om deze te verwerken tot blinds, gordijnen, kussens of hoezen voor je bank.

Heb je zelf inspirerende foto’s of ideeën?  Ik deel ze graag op dit blog!

Cheyenne

x