Carte Colori Kalkverf Kleur: Castello

Carte Colori Kalkverf kleur: Castello

Een schouw van zandsteen is het uitgangspunt geweest om te gaan werken met de kalk verf van Carte Colori in de kleur Castello.

Wanneer ik ga werken met een kleur dan heb ik als uitgangspunt de elementen in een ruimte die al aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een bepaalde kleur vloer of zoals in deze villa de schouw van zandsteen. (De kleur en houtsoort van de vloer had trouwens  dezelfde kleurtoon als de schouw dus dat kwam mooi uit!)

In eerste instantie was de bewoner erg voorzichtig wat betreft de kleurkeuze. Nadat hij eerst een rustige tint krijtverf had aangeschaft en aangebracht kwam hij terug met de mededeling dat de kleur nogal tegenviel. Na even doorvragen kwam ik er al snel achter dat er alleen naar de kleurenkaart werd gekeken met het idee van “dit is ook wel een mooie kleur”….Op het moment dat ik vroeg naar de kleur van de schouw en de vloer begreep ik ook direct waarom de eerst aangeschafte verf niet mooi zou zijn.

klik op de foto voor het openen van de galerij;

 

De villa staat in Bergen (NH) vlakbij onze showroom dus snel in de auto gestapt en mee gegaan naar de villa.

De handgeschilderde kleurenstalen brachten direct uitkomst. Nog steeds was de bewoner een beetje voorzichtig wat betreft de kleurkeuze. Ondanks dat er enorm veel licht de woning in komt werd er toch gevreesd voor een te donkere kamer. Ik heb de grote kaart op de schouw gezet als voorbeeld en toen was de beslissing snel genomen. De kleur Castello van Carte Colori en dan natuurlijk in de kalk verf voor het mooie effect. Na eerst de Corifondo, dit is de voorstrijk voor kalk verf,  te hebben aangebracht heb ik twee, drie lagen kalk verf aangebracht. Met 1 liter doe ik ruim 10m2 dus hier en daar heb ik nog wat extra kalk verf aangebracht. Hoe meer lagen hoe mooier ik het effect vind. De wand achter de schouw was ook licht maar  het leek mij een goed idee  om deze donker te schilderen met een matte krijtverf  om de schouw er nog meer te laten “uitspringen”. Met andere woorden; de schouw, het middelpunt van deze ruimte moest een echte “eye catcher” worden.

Met een kleine twee uurtjes was de hele klus geklaard! Zo zie je maar dat je met 1 blikje verf je ruimte een totaal andere uitstraling kunt geven!

klik op de foto voor het openen van de galerij;

 

Er zijn nog een paar ruimtes die onder handen genomen moeten worden maar we doen het stap voor stap om de bewoner niet teveel te laten schrikken van mijn ideeën. We gaan namelijk van Ral 9010 witte wanden naar krijt- en kalkverven in op het eerste zicht niet voor de hand liggende kleuren.

klik op de foto voor het openen van de galerij;

 

 

Ik heb ook nog een Mood bord gemaakt om wat ideeën aan te geven, ik zal deze ook op deze blog plaatsen om jullie als lezer wat inspiratie te geven.

klik op de foto voor het openen van de galerij;

 

Mocht je zelf ook eens wat anders willen dan kun je mij altijd vrijblijvend een foto sturen en om een advies vragen! Niets is leuker om de vele mogelijkheden te laten zien van de krijt- en kalkverven.

En als het tegen valt (wat ik me bijna niet kan voorstellen) kan het toch altijd weer wit?

Kijk voor de mooiste kleuren op www.krijtverfonline.nl

En voor advies kun je mailen naar: info@krijtverfonline.nl

 Wil je direct de kalkverf in de kleur Castello bestellen? klik hier: Carte Colori kalkverf kleur: Castello

Veel succes!

Cheyenne di Alma

klik op de foto voor het openen van de galerij;