Kalkverf en de juiste primer

Kalkverf en de juiste Primer 

We hebben het al vaker over kalkverf gehad maar het blijft natuurlijk een prachtig materiaal om je woning supersnel in een totaal andere sfeer neer te zetten.

Landelijk Interieur met krijt-kalkverven
Landelijk Interieur met krijt-kalkverven

Voordat je de wand gaat verven met een kalkverf is het wel heel belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding en dus ondergrond. Op onderstaande foto’s is de kalkverf van Carte Colori op een net gestukte muur aangebracht zonder de primer (corifondo) van Carte Colori!

IMG_0660 (2)

Helaas moest alles weer overnieuw want dit effect was niet de bedoeling.

Ik adviseer ook altijd de producten van een merk te gebruiken. Dus als je kiest voor een kleur van bijvoorbeeld Carte Colori, gebruik dan ook de primer (Corifondo) en eventueel de sealer van Carte Colori. Alleen dan wordt het beste resultaat gegarandeerd.

Je kunt met kalkverf natuurlijk veel meer dan alleen je wand een kleurtje geven! Wat denk je van een oude kruik of vaas te verven met kalkverf? Je creëert dan meteen een mooie verweerde look. Om die oude verweerde look nog meer te versterken kun je ook wat gipspoeder of zilverzand  door de verf mengen. Ik doe het gips/lijmpoeder op een oud bord ernaast en doop eerst mijn kwast in de kalkverf en daarna in de poeder.

Wat water erbij en je hebt nog meer effect.

Bij de kringloopwinkel heb ik een tweetal oude rekjes gevonden die ik geverfd heb met een kalkverf. Ook hier weer direct een mooie oude verweerde look. Een fitting bevestigd en een paar goede linnen lampenkappen er op en voila..! Twee bijzondere wandlampen.

De kalkverf die je op de foto’s ziet is trouwens van Carte Colori en is de kleur Palladio. Die heb ik gebruikt voor de wanden en de wandlampen.

Carte Colori
Carte Colori

Mocht je zelf nog wat leuke ideetjes hebben dan horen wij dat graag, elkaar inspireren is toch het leukste wat er is?