Frans Landelijke Stijl

Verven landelijke Stijl

Verven Landelijke Stijl

 

Zou je je  slaapkamer in een Frans Landelijke stijl willen veranderen?

Veel mensen hebben nu een boxspring ook wel hotelbed genoemd.Je kunt met een boxspring je slaapkamer makkelijk in een compleet andere stijl veranderen. Van heel modern en strak naar bijvoorbeeld een Frans landelijke stijl. Wanneer je een Headbord achter je bed plaatst heb je al direct een hele andere stijl. Je kunt een paar oude deuren als achterwand plaatsen maar ook een stel (oude) louvre deuren of steigerhouten planken doen het erg goed.

Verven landelijke Stijl
Verven landelijke Stijl

Je kunt kiezen voor oude houten louvre deuren maar dan heb je wel het probleem dat de oude verflagen er vaak afbladderen. Bij je bed is dat niet erg handig. Ik heb bij de bouwmarkt houten nieuwe louvre panelen gekocht en deze zelf een oude look gegeven met kalk verf en als finishing touch een paar laagjes Paste Wax van Painting the Past.

Verven in een Landelijke Stijl
Verven in een Landelijke Stijl

De deuren hoefde ik niet te schuren. Wel is heel belangrijk dat je de ondergrond goed stof- en vetvrij maakt anders kan het gebeuren dat de verf niet goed hecht. Je zult dan heel snel krassen en beschadigingen aan de verf zien. Dit heeft dan niets met de kwaliteit van de verf te maken maar wel met de voorbereiding van het te verven meubelstuk. Ik werk graag met kalk verven die drogen namelijk, in tegenstelling tot krijtverf, streperig op. Door dit nuance verschil ziet het er al na een laagje leuk uit. Ik werk zelf vaak met twee kleuren kalk verf om nog  meer nuance verschil te krijgen.

Als ik een paar lagen kalk verf heb aangebracht dan werk ik het af met de Paste Wax van Painting the Past.

Painting the Past heeft een paar mooie gekleurde waxen in de collectie. Ik werk zelf heel graag met Carbon en White.  Door de Paste Wax wordt de open structuur van de kalk verf afgesloten zodat het Headbord dan ook nog eens makkelijk schoon te maken is.

Paste wax van Painting the Past
Paste wax van Painting the Past

Je kunt ook bij een kringloopwinkel kijken of er een paar leuke (bed) tafeltjes of  nachtkastjes staan en deze op dezelfde manier te behandelen. Als de bedtafeltjes en het Headbord een oude look hebben is het een mooi contrast als je het beddengoed mooi fris houdt. Een mooie bedsprei of quilt en een leuke groep kussens maken het plaatje compleet.

De wand achter het Headbord kun je natuurlijk ook verven met een kalkverf maar als je dat teveel van het goed wordt dan zou je kunne kiezen voor een mooie matte poederige krijtverf.

Wonen Landelijke Stijl
Wonen Landelijke Stijl

Alle verfmerken hebben matte krijtverven in de collectie. Voor de kalkverf zou je kunnen kiezen tussen Carte Colori en Pure and Original. Beide verfmerken werken super gemakkelijk en bij beide merken is het eindresultaat mooi. Het is maar net welke kleur je graag wilt. Het ene merk heeft misschien net die ene kleur die je zoekt.

Ik adviseer wel altijd om eerst de handgeschilderde kleurenkaarten te bekijken. De kleuren op het scherm zijn niet exact de kleuren zoals de verf die uit de pot komt. En dan geldt wel als je een keuze hebt gemaakt vanaf de handgeschilderde kleurenkaart.

Handgeschilderde kleurenkaart
Handgeschilderde kleurenkaart

 

 

Frans Landelijke Stijl
Frans Landelijke Stijl