Tadelakt of Beton Look?

Marrakech Walls Pure and Original Marrakech walls van Pure and Original in de badkamer

  Tadelakt of Beton Look?

Echte Tadelakt is een waterdichte glanspleister op basis van een natuurlijke hydraatkalk. Het woord Tadelakt is Berbers en betekent inwrijven.

De pleister wordt door een specialist als stucwerk aangebracht op de muur en vervolgens glad gepolijst. Bij Marokkaans Tadelakt wordt de pleister, een mengsel van kalk en marmerpoeder, tijdens droging glad gepolijst met een halfedelsteen en daarna verzadigd met olijfzeep. Door de bewerking met de steen en zeep krijgt de pleister een diep gewolkt effect en wordt tevens waterdicht.

Echte tadelakt aanbrengen is zeer arbeidsintensief en vereist specialistische kennis vandaar dat de prijs best pittig is.

Marrakech Walls van  Pure and Original
Marrakech Walls van Pure and Original

Wil je toch graag een Tadelakt Look?

Kies dan voor de makkelijk zelf aan te brengen Marrakech Walls van Pure and Original.

De voordelen van de Marrakech Walls is dat de 100% minerale natuurverf eenvoudig zelf aan te brengen is en het effect een rijke exclusieve uitstraling heeft.

Marrakech Walls zijn waterafstotend te maken met een Dead Flat Eco Sealer van Pure and Original. De Sealer is zeer mat en sluit als je meerdere lagen aanbrengt de Marrakech goed af. Dit is vooral aan te raden wanneer je de Marrakech gaat toepassen in de keuken of in de badkamer. Let er wel op dat je voordat je de Dead Flat Eco Sealer aanbrengt de Marrakech eerst goed 1 tot 2 weken laat uitwerken!

Marrakech Walls Pure and Original
Een prachtige beton look met Marrakech Walls Pure and Original

Je kunt ook de kalkzeep van Pure and Original gebruiken. Je moet er dan wel rekening mee houden dat deze minder waterafstotend is omdat de kalkzeep meer als een decoratieve toepassing wordt gebruikt. De kalkzeep geeft daarentegen wel een vollere, iets meer donkere uitstraling aan de Marrakech waardoor de kleurnunaces nog beter te zien zijn. De kalkzeep van Pure and Original  geeft een lichte glans en dus in mindere mate een bescherming.

Marrakech Walls Pure and Original
Marrakech walls van Pure and Original in de badkamer

De Marrakech Wall kun je snel en gemakkelijk bestellen via:

http://www.krijtverfonline.nl/bestel-online/pure–original/marrakech-walls/index.php

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Mail dan gerust naar:

info@krijtverfonline.nl