Painting the Past krijtverf

Blank houten kistje geverfd met Painting the Past Krijtverf Moss daaroverheen Paste Wax Carbon Blank houten kistje geverfd met Painting the Past Krijtverf Moss daaroverheen Paste Wax Carbon

Painting the Past Krijtverf

Vandaag heb ik tijd (nou ja, ik maak tijd) om wat rommeltjes op te ruimen in de schuur.

Op een plank staat al enige tijd een lampvoet met een rare kleur. Op de grond in een kartonnendoos zie ik nog een leeg blank houten wijnkistje. De wijnen zijn inmiddels op en het kistje staat klaar om weg gegooid te worden.

Laat ik nu ook nog wat verfspulletjes tegen komen (toeval?) …Er wordt vaak gevraagd naar eindresultaten van het gebruik van een Paste Wax.  Enkele dagen geleden kreeg ik een berichtje van een Paste Wax gebruikster dat de wax erg snel in de verf trok en bijna niet meer uit te wrijven was. Ik ga nu deze lampvoet en het wijnkistje eerst verven met een matte krijtverf in de kleur “Moss” van Painting the Past.

Laat ik maar eerst even alle spulletjes die ik nodig heb klaarzetten.

1 kleine kwast, een roerspatel, een verfbakje een sponsje en natuurlijk Painting the Past Matt kleur: Moss en Painting the Past Paste Wax kleur: Carbon.

 

Wat zo fijn is dat deze verven waterdragend zijn dus super snel droog en daar houden we van!

Even een kleine pauze met een Latte en weer verder om de laatste stukjes in te kleuren. Dit hoeft niet te netjes, het eindresultaat mag er uitzien alsof de spulletjes al wat ouder zijn…

Na het verven breng ik de Paste Wax aan met een sponsje. Met een kwast of een niet pluizige doek kan het ook maar ik vind een sponsje altijd erg prettig werken. Je ziet dat de kleur Carbon er in het blik veel donkerder uit ziet dan wanneer je het aanbrengt. Mocht je het toch te donker vinden dan kun je het nog makkelijk uitwrijven. Je kunt de wax in streken van boven naar beneden aanbrengen of “tamponeren” voor een wolkerig effect. Na de wax aangebracht te hebben breng ik  nog een laagje krijtverf  hier en daar aan om wat meer diepte te krijgen. Dit hoeft natuurlijk niet, het is een kwestie van een beetje uitproberen.

Bij de lampvoet breng ik de Paste Wax aan met de vorm van de lampvoet. Dat maakt het uiteindelijk iets rustiger.

Dat De lampenvoet is ondertussen klaar en ik heb er ook nog maar even een klein fotolijstje bij gepakt. Hier kan ik straks leuk hoekje mee af stylen.

Wil je ook aan de slag? Je kunt al deze verfproducten snel en makkelijk online bestellen!

Wil je Painting the Past Paste Wax bestellen? klik hier>

Wil je Painting the Past Matt kleur Moss bestellen? klik hier>

Mocht je vragen hebben of graag aanvullende informatie willen dan hoor ik dat graag,

Met hartelijke groeten,

Maria