Kalkverf bijwerken

Kalkverf bijwerken?

Kalkverf bijwerken 

Wanneer je eenmaal kalkverf hebt aangebracht is het lastig om lokaal nog wat plekjes bij te werken. Je zult dan meestal kleurverschil zien. Het lijkt dan alsof er op dat stukje een extra is opgelegd.

Kalkverf bijwerken
Kalkverf bijwerken

Kalkverf heeft ook heel veel voordelen. Afgezien van het feit dat het een prachtige rustieke, authentieke uitstraling heeft. Kalkverf is een 100% natuurlijke verfsoort die vanwege zijn prachtige authentieke uitstraling en milieuvriendelijkheid enorm populair is. Kalkverf is 100% mineraal en gekleurd met natuurlijke pigmenten. De uitstraling die je dan krijgt is extreem mat en de muren krijgen een mooie doorleefde, verweerde uitstraling.  Vaak is het ook nog zo dat naarmate de tijd verstrijkt de muren alleen nog maar mooier worden. Een ander voordeel is dat de kalkverf ook schimmel en mos werend is. Een voordeel bij oude huizen met een vochtprobleem.

Authentieke Kalkverf
Authentieke Kalkverf

Het kan zijn dat de muren toch weer eens een nieuwe laag kalkverf nodig heeft. Even de boel lekker opfrissen of een totaal andere kleur kalkverf aanbrengen. Dit kan zonder problemen.

Authentieke Kalkverf
Authentieke Kalkverf

Heb je daarentegen wat kleine beschadigingen of vlekken dan moet de hele muur opnieuw een laagje kalkverf. Zoals ik eerder al heb aangegeven moet je echt het gehele oppervlak nogmaals verven. Op zich is het niet zo heel veel werk want de kalkverf werkt snel en gemakkelijk en alles is met water goed schoon te maken.

 Kalkverf is supermat en staat erg “open”  daardoor neemt kalkverf snel water en vet op.

Wil je de muur redelijk goed beschermen? Dan kun je de muur met aangebrachte kalkverf wat afsluiten met een matte Sealer. In de keuken en badkamer waar de wanden in rechtstreeks contact staan met water en waar het wat sneller vies kan worden is een Sealer zeker aan te raden.

kalkverf sealer
Kalkverf in de keuken met een matte Sealer
kalkverf sealer
Kalkverf in de keuken met een matte Sealer

Ook heb ik de Sealer bijvoorbeeld aangebracht in de hal waar de hond steeds tegen een stukje muur aan ligt. Eens per week neem ik gemakkelijk de viezigheideid van de muur af.

Wanneer je later met een andere verfsoort weer over de kalkverf muur heen wilt schilderen dan kan dat. Ieder merk ( Carte Colori, Pure and Original, L’Authentique) hebben daarvoor een speciale Primer. Je zit dus nooit definitief aan je muur met kalkverf vast.

Mocht je naar aanleiding van deze uitleg toch nog met wat vragen zitten stel ze dan gerust.

Je kunt me telefonisch bereiken: 06 27333965

Per mail; info@krijtverfonline.nl

Of via dit blog.

Met kleurrijke groet,

krijtverfonline.nl

Maria

credits: interieurrestauratie, inspired by color, Fargerike Norge, Hoffz, Di Alma