Kalkverf

Kalkverf Kalkverf

Kalkverf

Na een paar weken vol van inspiratie zijn we weer terug in Nederland. De inspiratie is opgedaan in het prachtige zonnige Italië, het land van smalle straatjes met prachtige kalkverven, schitterende oude deuren, waarvan je in Nederland zou denken; wanneer gaat er eens een nieuw laagje verf overheen? Kortom, de camera zat vol met de mooiste plaatjes…

Colour inspiratie, Italie roadtrip
Colour inspiratie, Italie roadtrip

Op de wanden worden in Italie vele lagen kalkverf over elkaar heen aangebracht en dat geeft uiteindelijk die mooie rustieke uitstraling. Het mooie van de kalkverven die wij in onze collectie hebben zoals bijvoorbeeld van Carte Colori, l’Authentique of Pure and Original is dat al deze kalkverven klaar zijn voor gebruik. Je hoeft er verder niets aan te doen dan enkel en alleen maar aan te brengen. het rustieke effect ontstaat vanzelf. Op onze trip hebben wij veel oker en rood tinten gespot maar gelukkig kunnen wij hier kiezen uit meer dan honderd verschillende tinten. Van mooie naturelle kleuren tot aan de blauw,groen en jawel oker en roodtinten. In Nederland worden de kalkverven vooral veel binnenshuis toegepast dus dan is de keuze voor een stoere zand of grijstint misschien iets meer voor de hand liggend.

kalkverf
Kalkverf, kleurinspiratie
kalkverf na een regenbui
Kalkverf na een regenbui, Pisa 2015

Er wordt ons regelmatig gevraagd waarom wij met verschillende verfleveranciers werken en daar kunne we heel kort over zijn; het kleuraanbod. De ene grijs, blauw, bruin tint is nu net de andere niet. Dus welke kleur je ook zoekt wij zullen altijd een passende hebben voor jouw interieur. Mocht het allemaal heel ingewikkeld lijken dan kun je natuurlijk altijd langskomen om de handgeschilderde kleurstalen te bekijken. Neem dan een kussen, vloerdeel, gordijn of iets dergelijks mee waar de kleur bij zou moeten matchen en wij zijn er van overtuigd jou ook aan een Top metamorfose te kunnen helpen met maar een paar kleine aanpassingen! Heb je vragen over kalk, krijt of gevelverven? Stel je vraag gerust, met ruim twintig jaar aan ervaring met deze verfsoorten mogen wij ons specialist noemen wat betreft de verwerking van al deze producten.

Contact opnemen kan via:    info@krijtverfonline.nl, of tel. 06 27333965

Meer foto’s kun je zien op onze Pinterest, Instagram (di-alma) of Facebook pagina.

Kleur inspiratie opdoen in Italië, Lucca 2015
Kleur inspiratie opdoen in Italië, Lucca 2015