Krijtverf aanbrengen

Krijtverf aanbrengen op de wand

 

Krijtverf is een super matte verf met een fluweelachtige uitstraling. Krijtverf is gemaakt met  natuurlijke pigmenten. Door de  toevoeging van krijt zorgt deze voor de zeer matte poederachtige uitstraling van de verf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
krijtverf is mat, egaal, dekkend…

De samenstelling van krijtverven met de natuurlijke pigmenten geven een zeer diepe intense volheid in kleur. Fijn ook om te weten is dat krijtverf  licht afwasbaar is en over het algemeen een uitstekende hechting en dekking heeft.

Op vlakken die al met een muurverf geschilderd zijn kun je de krijtverf namelijk rechtstreeks aanbrengen.

Alleen wanneer je een kale ondergrond hebt en deze dan vooral poreus of poederig is dan moet je wel eerst een primer aanbrengen.

Gereedschap voor het aanbrengen van krijtverf

Je kunt krijtverf met een langharige blokkwast aanbrengen  met een (lak) roller of airless.

Met een langharige blokkwast krijg je een lichte krijtstreep te zien wat een authentieke uitstraling geeft.

powder blush
De krijtstreep is met een langharige kwast nog goed te zien…

 

 

Als je de krijtverf met een roller aanbrengt dan kun je met een kwast nog altijd even voorzichtig na strijken om toch een beetje dat streepje van de krijt te zien.

blokborstel-fresco-pro-klein

 

De krijtverf spuiten kan ook,  de krijtverf ziet er dan mooi strak en egaal uit. Krijtverf breng je makkelijk aan en kun je omdat het zo snel droogt snel weer overschilderen.Vaak zijn twee lagen verf al voldoende om een mooie volledige diepe dekking te geven.

Als je de krijtverf in een keuken of badkamer hebt aangebracht kun je de muur later nog extra beschermen tegen vuil en vlekken. De verf zelf is licht afwasbaar maar in een keuken bij het spatgedeelte is het aan te raden om een Sealer te gebruiken.

full14423833

Alle merken waar wij mee werken hebben krijtverf in het assortiment. Het is niet zo dat het ene merk beter is dan het andere merk. Het gaat bij ons om het kleur aanbod. De een heeft bijvoorbeeld andere grijstinten dan de ander. Er zit altijd net een klein verschil in de kleurnuance. Wanneer je besluit om tot een bepaalde kleur van een merk   te gebruiken dan adviseren wij ook om alle producten zoals primers en Sealers te gebruiken. Dit omdat de grondstoffen op elkaar zijn afgestemd en dit dan het beste eindresultaat geeft.

8f9be89135fcb4799763ddb738ef18e4

Krijtverf geeft dus een mat, egaal effect.  Kalkverf daarentegen heeft een  totaal andere uitstraling, deze is streperig of wolkerig….net hoe je het aanbrengt.

Krijtverf is dus GEEN Kalkverf!

Heb je nog vragen over krijt en/ of kalkverven?

Wij beantwoorden ze graag, mail dan naar: info@krijtverfonline.nl

of laat een bericht op dit blog achter,

Met hartelijke groet, Bas