Loslatende vloerverf…

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Soms, heel af en toe krijgen wij een klacht over  verf. De klacht is dat de verf niet goed is want de verf laat zomaar los….het product voldoet dan niet.

Maar een kaleiverf die spontaan van de muur valt of een vloerverf die niet hecht op de vloer waarvan de verfproducent aangeeft dat het kan heeft neen van de tien keer als oorzaak; het voorbereidende werk.

 Paint & Decorations werkt al heel wat jaren naar volle tevredenheid met o.a. de Carte Colori vloerverven.

Behalve dat de kleuren erg mooi zijn is de kwaliteit van de vloerverf super.

De vloerverf kan over hout, (keramische!) tegels, laminaat en keukenkastjes.

Maar…de ondergrond moet dus goed, erg goed droog stof-en vetvrij zijn!

Een hele goede ontvetter is bijvoorbeeld St Marc. Deze kun je gewoon bij een bouwmarkt kopen.  Als vloer dan eenmaal goed droog vet-en stofvrij is gemaakt dan breng je eerst een laag Multiprimer aan.

stmarc
St.Marc een super ontvetter voor verf

 

Daarna minimaal twee lagen vloerverf!

Wat ook erg belangrijk is om de vloer daarna goed te laten drogen en uitharden voordat je het gaat belasten. Je kunt na het schilderen wel over de vloer voorzichtig met sokken lopen maar uitharden is erg belangrijk!

En dan hebben wij het niet over een paar uurtjes. Uitharden kan zo maar een paar weken in beslag nemen of zelfs nog langer. Dat heeft te maken met o.a. de luchtvochtigheid in de ruimte .

We hebben en mooi voorbeeld van zo’n klacht;

De klant heeft een stucloper over de pas geschilderde vloer gelegd en na het verwijderen blijkt dat er lagen verf meekomen. Dit zie je ook nog weleens gebeuren wanneer je bijvoorbeeld kozijnen afplakt. De verflaag komt dan vrolijk mee en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij de klacht van een klant kregen wij de volgende opmerking per mail;

`Nu we de stucloper hebben verwijdert blijkt de vloer toch niet belastbaar genoeg. Delen zijn alsnog losgekomen.  Men zegt wel eens als het te goed lijkt om waar te zijn is dat het ook vaak.  

Ik denk dat het er vooral in zit dat het een watergedragen verf is. Die delen die niet bedekt waren door stucloper kennen veel minder loslatende plekken.`

20160710_150740 (4).jpg
Een vloerverf die niet hecht…

 

 

20160710_150749 (4).jpg

20160710_150744 (5).jpg
Goed stof- en vetvrij maken is erg belangrijk!

 

 

Afgezien van het feit dat de verbouwing blijkbaar na het verven van de vloer is doorgegaan ziet het er op de foto ook naar uit dat er niet goed is schoongemaakt. Dit blijft natuurlijk een puntje van discussie maar oordeel zelf.

De klant is boos want die vindt dat de vloer er keurig netjes uitziet. De verf is waardeloos .Wij zien op de foto pluizen  met verf er over heen…

Om iedereen die graag wil werken met krijt-en kalkverven van zoveel mogelijk informatie te voorzien   schrijven wij niet alleen maar blogs over hoe mooi een eindresultaat is geworden maar laten wij ook graag voorbeelden uit de praktijk zien van projecten waar het mis is gegaan.

Heb je twijfels? Aarzel dan niet om de telefoon te pakken en mij te bellen, met twintig jaar aan ervaring zijn we al heel wat tegen gekomen en weten we hoe we uiteindelijk toch tot een mooi eindresultaat kunnen komen.

Dus bel gerust voor aanvang van de klus met vragen want achteraf is het oplossen van het probleem iets lastiger en het is natuurlijk zonde van de tijd, energie en het geld want soms zijn klachten echt te voorkomen….

Deze klant is gelukkig wel tevreden…

img-20160716-wa0006
De vloer is eerst goed ontvet en stofvrij gemaakt…daarna met 2 lagen Carte Colori vloerverf afgelakt. Eerst een paar weekjes voorzichtig belasten en dan heb je ook wat 🙂  

 

img-20160718-wa0021
Carte Colori vloerlak kleur: Shade 

 

img-20160718-wa0022
Carte Colori vloerverf kleur: Shade

 

 

 

 Heb je vragen of wil je een advies? Bel 072-5641672 – 06 17612301

en wij helpen je graag aan een fantastisch mooi eindresultaat!